SHPËRNDAJE

Pacientëve, të cilët shkojnë për trajtim në spitale të qyteteve të ndryshme të Kosovës, shpesh herë u referohet që të vijnë për trajtim në QKUK për shkak se u mungojnë aparaturat.

Kosova ka vetëm një aparaturë të rezonancës magnetike, nga e cila varen gjithë banorët e vendit.

Drejtorë të spitaleve të përgjithshme në Kosovë kanë treguar se ndonëse i mungojnë disa aparatura, edhe ato pajisje mjekësore që i posedojnë janë të vjetruara dhe të amortizuara.

Për shkak të buxhetit të kufizuar për spitalet e përgjithshme edhe këtë vit nuk mund t’i blejnë të gjitha ato aparatura, prandaj duhet të caktojnë si prioritet vetëm pajisjet e nevojshme.

Buxheti për pajisje mjekësore dhe për aparatura është i kufizuar

Ish-kandidati për drejtor të SHSKUK-së, njëherësh drejtori i Shërbimit Klinik të Mjekësisë Nukleare në QKUK, Fakiri Spahiu, ka thënë: Se 950.000 euro janë ndarë për pajisje mjekësore për spitalet regjionale.

“Buxheti i SHSKUK-së për pajisje mjekësore këtë vit është 2.5 milionë euro për QKUK-në dhe 950.000 euro për spitalet regjionale të cilat janë në kuadër të SHSKUK-së. Këto mjete janë duke u shfrytëzuar për blerjen e pajisjeve të reja dhe për funksionalizimin e atyre pajisjeve të cilat mund të rregullohen për shkak të ndonjë defekti”, ka thënë ai.