SHPËRNDAJE

Kryetari i Komunës së Preshevës, Ragmi Mustafa, në një prononcim për Telegrafin theksoi se ndihma prej 100 mijë eurosh e dhënë për maternitetin e Luginës së Preshevës nga dy qeveritë shqiptare është sinjal i mirë se mbështetja e Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë do të vazhdojë mbështetjen për shqiptarët e asaj ane.

Sipas tij, kjo është vetëm fillimi, dhe se pret që tashmë do të mbështeten edhe projekte tjera në Luginë të Preshevës, duke shtuar se, edhe përfaqësuesit politikë të asaj ane do të japin propozime konkrete për përkrahjen e projekteve tjera me rëndësi në Luginë.

“Ne tash e tutje do të bëjmë propozimet tona se çka mund të mbështetet, sepse deri më tani nuk kemi qenë më të kufizuar, dhe konsideroj se tashmë rruga është hapur për një gjë të tillë dhe kjo është një zhvillim shumë pozitiv dhe shpresëdhënës”, ka thënë Mustafa për Telegrafin.

Të shtunën në takimin në mes dy qeverive shqiptare (Kosovës dhe Shqipërisë), të mbajtur në kompleksin e Lidhjes së Prizrenit është vendosur që të ndahen 100 mijë euro për maternitetin e Preshevës dhe të krijohet një fond për mbështetjen e projekteve në Luginën e Preshevës.