SHPËRNDAJE

Këshilli Nacional i shqiptarëve (KNSH) në bazë të memorandumit, e cila është nënshkruar nga Ministria e Arsimit dhe Institutit për tekstet shkollore pritet që të gjitha tekstet e nevojshme për shkollat fillore në gjuhën shqipe të përkthehen sa më shpejt të jetë e mundur, por në mesin e këtyre teksteve nuk është një biografia e Hillary Clinton, siç kishin shkruar disa media, tha përfaqësuesi i KNSH në Bujanoc Ragmi Mustafa, përcjell presheva.com.

Mustafa i tha Agjencisë së lajmeve Beta se “përmendja e autobiografisë Hillary Clinton në tekstet shkollore për fëmijët shqiptarë në shkollat fillore në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë janë gënjeshtra të pastra dhe propagandë.”

“Është një gënjeshtër e pastër dhe propagandë sepse nuk ka asnjë tekst shkollor që kanë ndonjë autobiografi. Asnjëherë KNSH nuk ka propozuar për tekstet shkollore autobiografinë e askujt, sepse ne jemi të vetëdijshëm se sistemi arsimor ka binarët dhe standartet e saj dhe se autobiografia është një vepër letrare për publikun e gjerë dhe jo për tesktet e shkollës “, ka thënë Mustafa.

Ai tha se propozimi i KNSH, me miratimin e Ministrisë së Arsimit të Serbisë, nxënësit e shkollave fillore shqiptarë nga klasa e parë deri në klasën e katërt vitin e ardhshëm shkollor do të kenë pesë teksteve të reja të cilat janë sjellë nga Tirana, duke përfshirë edhe një abetare digjitale, bazuar në marrëveshjet ndërmjet Ministrisë së arsimit të Serbisë dhe Shqipërisë.

“Ne presim që tekstet tjera që mungojnë të përkthehen në gjuhën shqipe, jo vetëm për shkollat fillore por edhe për shkollat e mesme, por tashmë është vonë për të pritur se është e mundur për fillim të vitit të ardhshëm shkollor”, ka thënë Mustafa./presheva.com/