SHPËRNDAJE

Të hënën me datë 03.09.2018, në Shtëpinë e Kulturës “Abdulla Krashnica” , do të jenë për herë të parë në qytetin e Preshevës, delegacioni nga Muzeu i Kosovës.

Takimi i organizuar do të jetë një urë lidhëse , përmes së cilës do të mund të kemi një bashkëpunim reciprok ndërmjet dy institucioneve në të ardhmën.

Të ftuar do të jenë : Bislim Bislimi – U.D. i Muzeut të Kosovës, Erodita Qorkadiu-Haxhiu – Mr.sc.- Etnografe ne Muzeun Etnografik të Kosovës, Valdete Berisha – Piktore  jeton dhe vepron në Belgjikë.

Në kuadër të këtij takimi , gjithashtu do të keni nderin që në fillim nga ora 18:00h , në hallet e Sh.Ktë kemi :

1: Ekspozitë Etnografike – ” Veshje Tradicionale dhe Modernitet “- Mr.sc.autore : Erodita Qorkadiu – Haxhiu.

 2: Piktura Tradicionale në Modernitet – nga piktorja Valdete Berisha nga Belgjika.