SHPËRNDAJE

Sonte vazhdon dhe nata e fundit e festivalit të 11 me radhë në 20 vjetorin e “Ditët e komedisë shqiptare Presheva 2014” me shfaqjen “Rëndësia e të qenit të ndershëm” me tetrin “Migjeni” me regji të Fatbardh Smaja.

Eshtë një lojë nga Oscar Wilde . Kryer për herë të parë më 14 shkurt 1895 në Teatrin St James në Londër, është një komedi absurd në të cilin protagonistët jane persona fiktive për t’i shpëtuar detyrimeve të rënda sociale. Duke punuar brenda konventave sociale Viktoriane te Londrës, temat kryesore të cilat  ajo  trajton jane  institucione serioze si martesa.

Nje  kulm i karrierës artistike te  Wilde. Nje farse ku personazhet reale vihen ne rrethana absurde, ashtu si jeta na ve shpesh edhe ne ditet e sotme e shume gjera te rendesishme e humbin vleren e tyre te vertete.