SHPËRNDAJE

Vitin e kaluar, rreth tetë milion vetura më pak automjete kaluan nëpër korridoret e Serbisë sesa në 2019, dhe 1.5 miliard dinarë më pak pagesa janë mbledhur. Si përqindje, u regjistrua një rënie prej 16.6 përqind,përcjell presheva.com.

Gjatë vitit 2020, deri më 24 dhjetor, kishte gjithsej 47,885,276 automjete në autostradat në Serbi.

Kaluan 36,487,274 vetura të pasagjerëve, pra automjete të kategorisë së parë, ndërsa 5,398,499 kamionë, dmth automjete të kategorisë së katërt.

Të ardhurat nga mbledhja e taksave vitin e kaluar, deri më 24 dhjetor, arritën në 25,301,200,042 dinarë, ndërsa në të njëjtën periudhë në vitin 2019 ishin 26,898,765,034 dinarë./presheva.com/