SHPËRNDAJE

Pellazgo- Dardanët- iliro- shqiptarët i kanë ndarë dhe i ndajnë shumë gjëra, por ata i ka bashkuar dhe i bashkon, mbi të gjitha gjaku dhe gjuha e tyre. I bashkon etnogjeneza e tyre e përbashkët, i bashkon trungu i fortë i tyre, i lashtë e stërlashtë, më i lashti. Sipas të dhënave në këtë libër i bashkojnë gjenet e njëjta dhe formimi i tyre psikik e shpirtëror e që e ka burimin nga parahistoria njerëzore. I bashkon arti dhe kultura e njëjtë. Sot i bashkon gjuha e unifikuar letrare dhe alfabeti i përbashkët. I bashkon flamuri, kombi dhe emri i vetëm i tyre, shqiptar.