SHPËRNDAJE

Siç shkruan gazeta serbe “Novosti”, armatimi ësjtë gjetur në fshatin Depcë, edhe atë dy pushkë automatike – Tompson dhe PPS-43, një gjysmëautomatike kineze dhe një prodhim serb që janë dërguar për ekspertizë, përcjell presheva.com.

Sipas tyre, armarimi ka qenë në gjendje të mirë dhe ka mundur të përdoret ndërsa është gjetur i groposur në podrumin e një shtëpije të braktisur e ndrërtuar me gurë, kulmi i së cilës ishte djegur në zjarr.Mediat serbe sypozojnë se armatimi i zbuluar ka mbetur qysh ka konflikti i armatosur ndërmjet UÇPBM dhe forcave serbe ndërmjet viteve 1999 dhe 2001. (presheva.com)