SHPËRNDAJE

1. Vendosja e detyrueshme e maskës në të gjitha hapësirat e mbyllura në territorin e tërë Serbisë: dyqane, farmaci, krijues librash, institucione shtetërore …

2. Vendosja e detyrueshme e maskës në hapësirë ​​të hapur, në vendet ku nuk është e mundur të sigurohet një distancë prej një e gjysmë metrash, siç janë radhët para dyqaneve, farmacive, stacioneve të autobusëve dhe trenave dhe të ngjashme.

3. Rekomandohet që maska ​​të vendoset edhe nga fëmijët, edhe kur luajnë në parqe. Sidoqoftë, kjo nuk është detyruese.

4. Ndalimi i mbledhjes për më shumë se 10 persona në vende publike brenda dhe jashtë

5. Gjatë qëndrimit në vende publike, duhet të ketë një distancë prej një e gjysmë metër midis atyre të mbledhur, d.m.th. çdo person duhet të zërë një minimum prej katër metrash katrorë./presheva.com/