SHPËRNDAJE

Sipas rezultateve zyrtare të Komisioniot zgjedhor Republikan, në 99.08% vendvotime gjegjësisht 99.44 të votuesve, partia më e madhe në Serbi, Partia përpartimtare ka fituar 158 deputetë, me 1.727.444 vota, ose 48.34%.

Për socialistët kanë votuar 13.51% ose 482.710 votues, për Partinë Demokratike kanë votuar 6.04% ose 215.923 votues, për Partinë e Re Demokratike kanë votuar 5.71% ose 203.916 votues.

Për partitë e pakicave, për SVM e Hungarezëve kanë votuar 2.11% gjegjësisht 75.248 votues, për SDA e Sanxhakut kanë votuar 0.95% ose 34.015 votues dhe për PVD-në kanë votuar 24.274 votues ose 0.68%.