SHPËRNDAJE

Emigrant22-01
Në aksionin e përbashkët të doganës dhe policisë në stacionin hekurudhor të Preshevës, sot në orët e hershme të mëngjesit është ndalur kalimi i 22 emigrantëve ilegal që janë zbuluar në tren që udhëton në linjën Greqi – Hungari.

Bëhet fjalë për grupën e madhe të Afganëve, ndëra ka qenë edhe një Sirian.

Emigrant22-02

Ajo që e dallon këtë grup nga ato më herët është se janë zbuluar një numër i madh i fëmijëve, shtatë, më e vogla prej tyre foshnja 3 muaj, thuhet në njoftim të doganës, transmeton presheva.com.

Ilegalët zbulohen me apara që mat koncentrimin e karbon diksiodit, dhe nëse në aparat tregohet koncentrim i madh i këtij gazi, kjo do të thotë se në hapsira ka qenie të gjalla.

Në vagonin e parë ka qenë rimorkio i kamionëve ku janë gjetur 11 persona, ndërta 6 fëmijë, një grua dhe dy foshnje.

Emigrant22-03

Rimorkio ka qenë me targa të Austrisë, ku sypozohet se këta emigrant kanë pasë synim këtë shtet.