SHPËRNDAJE

Rreth gjysmë milioni qytetarë të Serbisë ose 7.2 përqind e tyre jetojnë nën nivelin e varfërisë absolute, dmth. shpenzojnë më pak se 12.045 dinarë në muaj.

Nëse përkthehet në një nivel ditor, rezulton se njerëzit mbijetojnë duke shpenzuar 401.5 dinarë për të gjitha nevojat e përditshme.

Në të njëjtën kohë, ka gjithnjë e më shumë fëmijë të varfër dhe varfëria mbizotron në jug të Serbisë./presheva.com/