SHPËRNDAJE

Më 18 dhe 19 korrik 2018, doganierët kapën rreth 50,000 euro të padeklaruara, të fshehura në vende të pazakonta, në vendkalimin kufitar Preshevë dhe Merdare, përcjell presheva.com.

Pas mesnatës më 19 korrik, një kamion i zbrazët me targa të Serbisë arriti për kontroll, një shofer 46-vjeçar nga Zemuni u tha doganierëve se ai nuk kishte asgjë për të deklaruar dhe ishte nisur për të udhëtuar në Greqi për të ngarkuar mallra.

Duke dyshuar në fjalët e tij, doganierët e futën kamionin për kontroll të hollësishëm. Duke kontrolluar kabinën, përveç rrotave, doganierët gjetën një termos të kuq ku ishin të fshehur – 30,000 euro.

Shoferit iu është kthyer shuma prej 10,000 eurove të lejuara, ndërsa pjesa tjetër është mbajtur përkohësisht deri në përfundimin e procedurës për kundërvajtje.

Një rast i ngjashëm u zbulua një ditë më parë në daljen e Pikës Merdare.

Një veturë “Mercedes Benz” me targa austriake të drejtuar nga një shtetas serb nga Vjena për në Pejë, në një kompani të një shtetasi austriak me origjinë rome, të dy thanë se nuk kishin asgjë për të raportuar, por kontrollimi mohonte fjalët e tyre.

Pastaj, tek një pasagjer 38 vjeçar ulur në ulësen e pasme, u gjetën 34.600 euro të padeklaruar në një qese që kishte në pantallonat e tij./presheva.com/