SHPËRNDAJE

Në fshatin Zhegër të komunës së Gjilanit u bë përurimi i shtatoreve të heronjëve Shaban dhe Sami Ukshini  të cilët ranë heroikisht në luftën e Ushtrisë Çlirimtare për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë më 14 maj të vitit 200.

“Prej sot, Shaban e Sami Ukshini i bëjnë roje lirisë së Kosovës. Sakrifica e tyre për liri dhe pavarësi, për ne do të jetë frymëzim i përjetshëm. Lavdi e përjetshme jetes dhe vepres së tyre”, ka thënë para të pranishmëve nënkryetari Arbër Ismajli, i cili foli në emër të kreut të Gjilanit, Lutfi Haziri.

Pjesë e zbulimit të shatores së Shaban dhe Sami Ukshini ishte edhe Sami Salihu, kryetar i kuvendit komunal të Preshevës i cili theksoi se symbol i rezistencës dhe unitetit kombëtar janë vëllezërit Ukshini.

“Pos mungeës së babait dhe xhaxhait, sot ne ndjejmë një krenari, e cila sadopak na e lehtëson dhembjen”, tha Hikmetja vajza e dëshmorit Shaban Ukshini./2lonline/