SHPËRNDAJE

Derisa presidenti i Kosovës Hashim Thaçi dhe kryeministri Ramush Haradinaj po debatojnë për heqjen e taksës prej 100 përqind për mallrat nga Serbia, deri më tani, Serbia ka humbur 66.2 milion euro nga masat e Prishtinës.

Kjo është deklaruar nga të dhënat zyrtare, dhe Ministri i Tregtisë së Jashtme dhe Tregtisë dhe Telekomunikacionit Rasim Ljajiç thotë se situata mund të jetë edhe më e keqe.

Nëse taksa vazhdon, paralajmëron Ljajiç, dëmi do të jetë më i madh se paratë.

“Si pasojë e gjithçkaje, kontrabanda po lulëzon në Kosovë, që do të thotë se ajo furnizohet me kanale ilegale. Ekziston rreziku që një tjetër lojtar do të marrë tregun në Kosovë që Serbia kishte. Nëse taksa hiqet sot, një pjesë e biznesmenëve do të kthehen nga Serbia, por nëse kjo vazhdon, atëherë gjithçka do të ndryshon sepse lojtarët e tjerë do të shfaqen dhe do të marrin tregun dhe dëmi do të jetë edhe më i madh” tha Ljajiç.