SHPËRNDAJE

Nissan është betuar për dy dekada të merret seriozisht me tregun amerikan të përmasave të plota me një produkt që sfidoi Ford, Chevrolet dhe Ram.

Por automobilisti japonez tani po bën një hap prapa – një kujtesë se marrja sfiduese e zgjedhjeve të fuqishme të Detroit nuk është aq e lehtë.

Nissan u tha tregtarëve të saj në SHBA javën e kaluar se do të ndërpresë shitjet e motorit naftë Cummins Titan XD.

Lëvizjet janë shfaqje të vogla brenda segmentit për Nissan. Por ato janë simbolike. Nissan trumbetoi ardhjen e naftës Cummins V-8 Titan në fund të vitit 2015, duke e bërë atë emblemin e përpjekjes së dytë të markës.

Për gjashtë muajt e parë të këtij viti, Titan zuri vetëm një përqindje prej 1.5 përqind të segmentit të marrjes së përmasave të plota, me shitje prej 18.026. Kjo ishte një rënie prej 23 përqind nga një vit më parë.

Pavarësisht shitjeve anemike të Titan, motori Cummins ka një bazë të fortë tifoz midis klientëve të kamionçinës. Gati një nga çdo tetë Titans të shitur vitin e kaluar kishte motorin me naftë, sipas një burimi të industrisë.

Në një letër javën e kaluar për shitësit me pakicë të Nissan të marra nga Automotive News, Nënkryetari i Divizionit Nissan Billy Hayes tha se Nissan mbetet e angazhuar në tregun e marrjes me përmasa të plota.

“Ne jemi duke thjeshtuar formacionin Titan për të përqendruar përpjekjet tona në modele që maksimizojnë mundësitë për të tërhequr klientë me pakicë në treg për një kamion me madhësi të plotë,” tha Hayes.

Ai u tha shitësve me pakicë Nissan do të zbulojë “një Titan të rifreskuar në mënyrë dramatike” në panairin e shtetit të Teksasit në Shtator dhe të zbulojë “një Titan XD të ri” më vonë gjatë vjeshtës.

Në vitin e modelit 2020, “do të kemi një kamion XD”, tha ai.