SHPËRNDAJE

Depresion

Sipas një studimi rezulton se niveli i lartë i sheqerit shkakton acarim në lidhjen mes zonave të trurit, duke sjellë humbjen e kontrollit të emocioneve.

Niveli i lartë i sheqerit përveç diabetit ka një ndikim të dukshëm dhe në sëmundjen e depresionit, krahasuar me njerëzit e shëndetshëm.

Ky është një studim i zhvilluar në Britani, ku morën pjesë mijëra njerëz, dhe doli në përfundim se niveli i lartë i sheqerit shkakton depresion.