SHPËRNDAJE

Një burrë 68-vjeçar nga Bujanoci që dyshohej se ishte i infektuar me virusin koronar, ndërroi jetë në Qendrën Klinike Nish të dielën, dhe konfirmoi të hënën që ishte pozitiv për covid-19, i tha Qendrës Shëndetësore të Bujanocit.

Sipas raportit të fundit nga Instituti i Shëndetit Publik në Vranjë, përfshirë këtë rast, numri i rasteve të regjistruara të virusit në komunën e Bujanocit është 5, nga të cilët dy persona kanë vdekur dhe ndërkohë, një është shëruar.

“Ne kemi këmbëngulur që të na sigurohet një raport për komunën tonë, dhe nga kryqëzimi i situatës sot, ne kemi pesë raste të konfirmuara,” i tha Bujanovacki Dr. Lela Jovanovic, drejtori i Qendrës Shëndetësore.

Dr Jovanovic nuk pranoi të komentojë pyetjen se pse vetëm një konfirmim i çështjes së pestë të Covid-19 arriti në Qendrën Shëndetësore pas më shumë se dhjetë ditësh.

I ndjeri nuk dihet ndryshe nëse ai kishte sëmundje të tjera.

Përsëris, qytetarët duhet të respektojnë masat e përcaktuara, izolimi është mbrojtja më e rëndësishme dhe më efektive. Ne nuk jemi larg nga kjo situatë. Vendosni maska, mirëmbani higjenën dhe distancën, lani duart dhe më e rëndësishmja, mos dilni pa nevojë, thotë Dr. Jovanoviç.

Sipas Ministrisë së Brendshme, 72 banorë të komunës së Bujanocit aktualisht janë në izolim.