SHPËRNDAJE

Një vit më parë, policia gjermane filloi kërkimin për një vozitës të shpejtë me motor. Ai ia kishte shkelur 300 kilometra në orë pranë Koblenz AG përgjatë kufirit zviceran. Ai e filmoi veten duke shpejtuar me motorin dhe e kishte postuar videon në Facebook, shkruan albinfo.ch.

Tani prokuroria gjermane në Waldhut-Tiengen ka kapur shoferin, siç raporton «Tele M1». Dikush e ka njohur motorin me targa të Cyrihut dhe i ka raportuar policisë gjermane. Personi në fjalë “Raser” drejton një model të rrallë të markës BMW.

Në bashkëpunim me autoritetet zvicerane është kontrolluar apartamenti në kantonin e Cyrihut. Në proces, u gjetën prova inkriminuese: video dhe pajisjet e motorit u siguruan.

Për personin “Raser”, zyra e prokurorit publik nuk mund të japë informacion të saktë. Megjithatë, është shtetas gjerman që jeton në kantonin e Cyrihut.

Zyra e prokurorit publik po e padit tani për rrezikun në trafikun rrugor. I akuzuari ka kundërshtuar. Kështu, rasti duhet të shkojë në gjykatë. Megjithatë, duke pasur parasysh provat, mundësitë për të pandehurin janë të ulëta, thonë ata