SHPËRNDAJE

Një zgjua masiv i 80.000 bletëve kishte mbajtur një çift të zgjuar natën për dy vjet.

Sipas mediave të huaja,çifti, i cili nuk është emëruar, dëgjonin një zhurmë të vazhdueshme në muret e dhomës së tyre të gjumit, por nuk ishin në dijeni se çfarë ishte.

Kështu, ata luftuan me gjumin gjatë natës, derisa vendosën të shohin se çfarë po e bënte atë zhurmë në shtëpinë e tyre në Pinos Puente, pranë Granadës, Spanjë.

Dhe ata u tronditën kur zbuluan se bëhej fjalë për një zgjua të madh bletësh, vetëm pak metra nga ku ata flinin.

Pas kësaj, Sergio Guerrero, një bletar vendas, punoi për të pastruar vendin, të cilin ai vlerëson se ishte shtëpia e 80,000 insekteve.

Hapësira ishte rritur gjatë viteve për të marrë një seksion të madh të murit dhe shtrihej pothuajse tërë lartësinë e dhomës së gjumit.

Por zoti Guerrero tha se nuk mund të kuptonte “se si ata [çifti] kanë jetuar me këtë sasi të madhe bletësh për gati dy vjet”.

Bletari duhej të përdorte një sistem të veçantë aspirimi për të thithur të gjitha bletët përpara se t’i largonte në mënyrë të sigurt.