SHPËRNDAJE

Profesioni i shoferit të autobusit përgjithësisht  është një punë që dominohet nga burrat.

Por një grua ka hyrë traditën duke u bërë një shofere autobusi.

Hyrije Pacolli është shqiptarja nga Kosova që ka nisur punë si shofere autobusi.

Ajo është gruaja e vetme që nget autobus në Prishtinë dhe punën e ka nisur para dy javësh.

Hyrija gjatë javës mori vëmendjen e banorëve të Prishtinës, duke vozitur një autobus urban, ndërsa ka plot 17 vite që punon si shofere.

Hyrija tregon për se nga i erdhi ideja dhe thotë se reagimet e pasagjerëve nuk mungojnë.

Në fund, shoferja nga Prishtina u bën thirrje edhe grave tjera të ngasin mjete të rënda.