SHPËRNDAJE

Oppo ka konfirmuar se po zhvillon një sistem kamerash të telefonave me një thjerrëz zmadhimi 10x, siç spekulohej. Teknologjia është e ngjashme me prototipin e zmadhimit 5x që kompania shfaqi disa vjet më parë, duke përdorur gjerësinë laterale të telefonit për të mundësuar thellësinë e nevojshme fizike përmes përdorimit të një prizmi të periskopit. Këtë herë kamera është 15.9-159mm, që do të thotë se do të fillojë me një perspektivë ultra të gjerë dhe zmadhim në telefoto mesatare.

Është në thelb tri lente kryesore në një, kështu që pretendimi i Oppo për zmadhimin “pa humbje rezolucioni” mund të mos jetë mjaft i saktë në të gjithë gamën e zmadhimit, por megjithatë duhet të jetë mjaft fleksibël. Oppo thotë se do të shfaqë kamerën në MWC 2019 muajin e ardhshëm, por është e paqartë nëse kjo do të jetë në formën e një produkti komercial.