SHPËRNDAJE

Amazon është duke hetuar pretendimet se qindra adoleshentë janë duke punuar me orë të paligjshme në një fabrikë kineze duke prodhuar pajisjet e saj Echo.

Adoleshentët, të moshës midis 16 dhe 18 vjeç, raportohet se u është bërë presion në punë 60 orë në javë dhe ndërrime të natës.

Kompania, e cila prodhon produkte për një numër gjigantësh të teknologjisë, dyshohet se ka gjuajtur dy anëtarë të stafit të vjetër në sitin në Hengyang, raporton Bloomberg.

Në vitin 2017, doli që disa studentë ishin duke punuar jashtë orarit të paligjshëm në një strukturë tjetër Foxconn duke bërë Apple iPhone Xs.

Një student 17-vjeçar i quajtur si Xiao Fang, u citua nga China Labor Ëatch duke përshkruar rolin e saj duke vendosur film mbrojtës mbi rreth 3,000 pajisje Echo Dot në ditë.

Foxconn gjithashtu thuhet se ishte zotuar të rishikojë pagat dhe të rrisë nivelet e rregullta të punëtorëve.