SHPËRNDAJE

Paracetamol

Paracetamoli është një ilaç i cil njihet për rritjen e rrezikut për atak kardiak, goditje në tru dhe vdekje të parakoshme.
Sipas një studimi të kryer nga shkencëtarët britanikë ku janë marrë në shqyrtim plot 666 mijë pacientë, në fund rezultoi se pacientët që marrin rregullisht këtë qetësues, kanë 63 përqind më shumë gjasa që të vdesin në mënyrë të papritur.

Mundësia që ata të pësojnë një atak kardiak apo goditje në tru është 68 përqind më e lartë, po ashtu janë 50 përqind më të larta shanset për të kaluar në ulçerë në stomak.

Ndërsa si arsye se pse paracetamoli shkakton këto probleme është sepse ai pengon një enzimë të quajtur COX-2.