SHPËRNDAJE

Disa nga plazhet më të bukur dhe unikë të botës janë pikërisht ato brigje të cilat është shumë e vështirë t’i prekësh. Ato janë larg syrit të turizmit të masës dhe për këtë arsye kanë ruajtur ambjetin e tyre unik dhe pse edhe primitive.

Ja cilat janë disa nga plazhet parajsat europiane ku mund të shkohet vetëm me barkë të konsideruara parajsa të ndaluara.

1 La Graciosa, në Spanjë, njohur ndryshe si ishulli i thesarit

2 Ishujt Lavezzi në Francë, vende të shkretuara që kanë ruajtur origjinalitetin

3 Greqi, plazhi Lalaria një ishull që ka shumë mrekulli natyrore për të ofruar

4 Ishulli i të dashuruarve në Kroaci, ka formën e një zemre

5 Arkipelagu Stohkolmit, përbëhet nga 30.000 ishuj të ndryshëm