SHPËRNDAJE

Goran Stevanovic nga fshati Zhbevac komuna e Bujanocit, ofiqaria në Shkup ka lëshuar një dokument zyrtar për vdekjen e babait të tij pas së cilës Bujanoci gjindet në “Republikën e Kosovës”.

“Pak është të thuash se unë jam i hutuar. Pasi kam paguar rreth 300 denarë, ata më thanë me mirësi për të ardhur për gjysmë ore ta tërheq dokumentin, që e kam bërë. Kur e mora letrën, kam pasë çka të shoh. Unë kam qenë i hutuar dhe i zemëruar” , tha Stevanoviç për “Vecernje novosti”, përcjell presheva.com.

Në Maqedoni ai shkoi, tha ai, për certifikatën e vdekjes së babait të tij të ndjerë Dushan, i cili pas aksidentit në afërsi të Bujanocit në vitin 1984 transferohet në spital në Shkup, ku ishte edhe klinika më e afërt shëndetësore dhe në të cilat disa ditë pas aksidentit vdiq nga plagët e tij.

Zemërimi Stevanovic ishte e kotë, sepse, kur ai u kthyer në Shkup për ta përmirësuar gabimin, atij iu tha se në sistemin e tyre “ashtu është e shenuar” dhe se asgjë nuk mund të ndryshohet.

“Nuk ishte e njejtë për mua, por mora dokumentin dhe shkova”, tha Stevanoviç, i cili brengoset dhe nëse dokumenti i tij do të jetë i vlefshëm në Serbi./presheva.com/