SHPËRNDAJE

Duke hulmutuar në kompjuter dhe në telefon pesë ditë nuk janë asgjë, rreziku që mundë të ndodhë është t’i dërgojë deri në sëmundjen e depresionit.

Një hulumtimi i shkencëtarëve të Universitetit në San Diego, të cilët i kanë krahasuar simptomat e kësaj sëmundjeve me përdorimin e rrjeteve shoqërore.
Te ato rreziku për rënie në depresion dhe për vetëvrasje është rritur për 71 për qind. Rezultatet tregojnë qartë që celularët dhe rrjetet shoqërore kanë ndikimin më të madh te vajzat e reja se sa te djelmoshat.
Shkaktari me siguri është që djelmoshat aparatet elektronike (celularët dhe kompjuterët) i përdorin për lojëra. Vajzat janë shumë të preokupuara me popullaritetin dhe statusin shoqëror, ndërkaq tani kjo mund të matet me like dhe numrin e ndjekësve në Facebook dhe Instagram, prandaj ato veten e vlerësojnë në bazë të like-ve dhe ndjekësve. Udhëheqësi i studimit, dr. Jen Twenge dhe shton që shtimi i numrit të adoleshenteve me probleme mendore është për t’u brengosur.