SHPËRNDAJE

iOS 11 është i mbushur plot me karakteristika (duke përfshirë shumë të fshehta), por pas raporteve të disa gabimeve, Upgrade Guide këshilloi përdoruesit e iPhone në veçanti që duhet të mos mbajnë përditësimin. Kjo tani duket një lëvizje e mençur sepse iOS 11 po shkakton problem.

Një raport i ri nga firma mobile e sigurisë Wandera ekspozon çështjen: iOS 11 një vrasës i baterisë.

Përmes ankesave të zakonshme të jetës së baterisë, përdoruesit e iPhone dhe iPad shpesh postojnë në internet pas përditësimit të iOS, ndërkohë që Wandera zbuloi prova konkrete të degradimit serioz. Kjo u bë duke monitoruar një “nënkategori të 50,000 përdoruesve të moderuar dhe të rëndë të iPhone dhe iPad” në rrjetet e tij që funksionojnë në iOS 11 dhe iOS 10.

Rezultati: jeta e baterisë për të përditësuarit e iOS 11 po kalon dy herë më shpejt se ato që kanë IOS 10.

Duke e zbërthyer këtë, Wandera raporton që iPhone iOS 10 mund të përdoret për 240 minuta mesatarisht para se të vdes bateria. Ndërkohë iPhone që punon me iOS 11 zgjasin vetëm 96 minuta mesatarisht – një rënie masive prej 60%.