SHPËRNDAJE

Edicioni i 12-të i këngës për fëmijë”Gëzimi Ynë”-2018 ka përfunduar dje,ku në këtë festival kishin marrë pjesë të rinj si nga Komuna e Preshevës,Bujanocit dhe Gjilanit.

Në këtë garë kishin konkuruar rreth 22 të rinj nga 3 Komunat,për 3 netë rradhazi.

Këta të rinj perporfmuan përpara jurisë profesionale në të cilën bënin pjesë: Anita Hoxha, Besarta Murtezani, Arta Haziri Nuhiu dhe Muhamed Bislimi.

 

Fituesit e kësaj nate finale ishin;

Vendi i parë:Vesa Sahiti,

Vendin e dytë:Venis Agaj dhe Yllka Dema,

Vendin e tretë:Buna Boriçi dhe Eriona Zeneli,

Deputantja ma e mirë:Rima Latifi,

Paraqitja skenike:Bleta Rexhepi,

Zëri më i mirë:Azra Hyseni,

Qmimi special:Edisa Ahmeti,

Interpretimi më i mirë:Tringa Sadiku,

Solistja më e re:Era Arifi,

Orekstrimi më i mirë:Eliza Jahiu,

Qmimi i publikut:Erda Bajrami.

Drejtori i Shtëpisë së Kulturës”Abdualla Krashnica” në Preshevë,Valon Nuhiu u shpreh se ky ishte një festival që është bërë traditë tashmë që të mbahet këtu në Preshevë dhe se për dallim nga vitet e tjera këtë vit kishin për juri kishin misafir nga Tirana.

Ai shresonë që në vitet e ardhshme të kenë edhe pjesëmarrës edhe nga vendet e tjera por përveç asaj që fëmijët të garojnë me këngët e tyre.

Festivali i këngës për fëmijë organizohet çdo vit nga shtëpia e kulturës ”Abdulla Krashnica” në bashkëpunim me Komunën e Preshevës.