SHPËRNDAJE

1-Allahu nuk do të pyet për markën e makinës që ke vozitë, por do të pyet sa njerëz që nuk kanë patur makinë i ke bartur.
2- Nuk do të pyet për gjerësinë e shtëpisë tënde, por do të pyet sa mysafirë ke pritur.
3- Nuk do të pyet për rrobat në dollapet tua, por do të pyet sa njerëz ke veshëmbathur.
4- Nuk do të pyet sa ka qenë rroga jote, por do të pyet si e ke shpenzuar dhe si je paraqitur para njerëzve.
5- Nuk do të pyet për pozitën tënde profesionale, por do të pyet si e ke kryer atë punë aq sa ke pasur mundësi.
6- Nuk do të pyet sa shokë ke pasur, por do të pyet për sa shokë ke qenë shok i sinqert.
7- Nuk do të pyet në cilën lagje ke jetuar, por do të pyet çfarë përshtypje la te fqinjët e tu.
8- Nuk do të pyet për ngjyrën e lëkurës, por do të pyes për brendësinë dhe pikëpamjen tënde për të tjerët.
9- Nuk do të pyet sa kohë ka shkuar për të gjetur paqen e nefsit dhe të besosh në pafajësinë tënde, por do të marrë drejt pallatit tënd në Xhenet dhe jo drejt dyerve të Xhehenemit.

Përshtati: Hoxhë Valdet Kamberi