SHPËRNDAJE
Kulmi i karrierës së një artisti sa i përket botës së aktrimit është fitimi i një çmimi Oscar. Në të kundërtën është i vlefshëm për “Golden Raspberry”, i cili jepet për arritjet më të këqija të filmit. Ka aktorë që i kanë fituar të dyja çmimet dhe disa prej tyre po listojmë më poshtë.
Brad Pitt Brad Pitt fitoi çmimin “Golden Raspberry” për filmin e vitit 1994 “Intervistë me një vampir”, sepse ai, së bashku me Tom Cruisen, bën “kombinimin më të keq” në film. Ish-bashkëshorti i Angelina Joliet së shpejti u bë serioz, filloi të luajë filma më të mirë dhe për “12 Years Slave” në vitin 2013, iu dha një Oscar, sepse ishte një prej prodhuesve të filmit.
Hale Barry Aktorja 28-vjeçare hyri në histori si gruaja e parë me ngjyrë që fitoi Oscar. Ajo mori çmimin prestigjioz të filmit në vitin 2001 për rolin e filmin “The Monster Ball”. Gjersa tre vjet më vonë u shpall aktorja më e keqe për shkak të rolit të saj në filmin “Cat Woman”. Sandra Bullock Asaj i shkoi përkrah pothuajse si asku8jt, në të njëjtin vit fitoi Oscarin dhe “Mjedrën e Artë”.
Oscarin e fitoi për rolin në dramën “The Blind Side”, dhe para kësaj e ajo mori çmimin e keq për komedinë “All About Steve” me Bradley Cooperin. Marlon Brando Një nga aktorët më të mirë legjendar është fituesi i dyfishtë i Oscarit.
Marlon, i njohur më mirë si një shembull i aktorit, dështoi të shmangte “shpërblimin” për rolin mbështetës më të keq në filmin “Dorothy Moro’s Island”.
Al Pacino Pacino u nominua tetë herë për Oscar, edhe pse vetëm një herë e fitoi këtë çmim prestigjioz. Për shkak të punës me Adam Sandlerin në filmin “Rain and Jill”, mori edhe titullin e aktorit më të keq.