SHPËRNDAJE

Përveç faktit që fryrja dhe efekti i saj anësor mund të jenë të padëshirueshme kur jemi në shoqëri, ajo gjithashtu shkakton ngërçe në lukth.

Përveç ushqimit të përtypur pamjaftueshëm, atë e forcojnë edhe disa karbohidrate të caktuara dhe laktoza.

Megjithatë, ekzistojnë bimë të cilat, për shkak të nxitjes së krijimit të enzimave të nevojshme për tretje më efikase të ushqimit dhe të cilat baktereve që krijojnë gazra u lënë më pak ‘lëndë djegëse’.

Receta e pijes për lehtësim të tretjes:

* 1 filxhan çaj të ftohtë nga kamomili
* 1 filxhan dredhëza
* 1 filxhan me pjesë të vogla të ananasit
* 1 jogurt me baktere probiotike
* 1 lugë e vogël mjaltë
* 1 filxhan me kube akulli

Të gjithë përbërësit i vendosni në blender dhe i përzini derisa ta fitoni një masë të njëtrajtshme.