SHPËRNDAJE

Blerësit e veturave të përdorura do të jenë të gëzuar me paralajmërimin e vendimit të BE-së që kthimi i kilometrave të veturave të bëhet vepër penale. Kështu që veturat e vjetra që kanë kilometra të rrejshme do ti vije fundi.

Vlersohet se manipulimi me kilometra në vetura në Evropës kushton prej 5.6 deri 9.6 miliaardë euro në vit.

Blerësit jo vetëm që paguajnë më shumë të holla se sa vlen një veturë e përdorur, por rriten pastaj edhe harxhimet e mirëmbajtjes dhe rregullimit dhe vetura të tilla nuk janë të sigurta nëpër rrugë dhe ndotin ambientin./presheva.com/