SHPËRNDAJE

Veselin Milosevic, zëvendësdrejtor i Administratës Doganore, tha se ai dhe kolegët e tij nga Maqedonia Veriore janë duke punuar intensivisht në përmirësimin e disa aspekteve të kontrollit të përbashkët në vendkalimin kufitar të Preshevës.

Në fund të gushtit, u hap vendkalimi i parë i përbashkët kufitar Preshevë-Tabanoc, në kufirin midis Serbisë dhe Maqedonisë Veriore.

Kalimi i parë me konceptin “One Stop Shop”, që nënkupton që udhëtarët dhe transportuesit e kalimit kufitar janë ndalur vetëm një herë i cili duhet të lejojë lëvizjen e konsiderueshme të udhëtarëve dhe mallrave përtej kufirit.

Sidoqoftë, përvojat e udhëtarëve dhe transportuesve që kanë provuar këtë risi tregojnë se ekzistojnë edhe disa vështirësi në realizimin e kësaj ideje.

Në programin e mëngjesit në RTS, Veselin Milosevic, Zëvendës Drejtor i Administratës Doganore, tha se Administrata Doganore, së bashku me policinë kufitare dhe kolegët nga Maqedonia Veriore, është duke punuar intensivisht në përmirësimin e disa aspekteve të kontrollit të përbashkët.

Ai theksoi se vendkalimi i Preshevës është një nga vendkalimet tona më të mëdha dhe gjithashtu më të efektshme.

Rreth 600 kamionë hyjnë në Serbi brenda 24 orësh, gjë që konsiderohet një rezultat i jashtëzakonshëm, tha ai./presheva.com/