SHPËRNDAJE

Zyrtarët doganorë zbuluan në vendkalimin e Preshevës se një ngarkesë përmbante pothuajse dy tonë peshk më shumë sesa sasia e raportuar.

Rasti u zbulua në vendkalimin kufitar në Preshevë, një kamion me targa të Alexandrovcit është dërguar për kontroll të detajuar, duke transportuar peshk të gjallë nga Maqedonia veriore në Serbi.

Kontrolli i dokumentacionit dhe matja e kamionit në vend zbuluan devijime, të cilat bënë që ngarkesa t’i nënshtrohej një kontrolli të hollësishëm.

I gjithë peshku që u dërgua nga Maqedonia Veriore në një mishtore në Serbi ishte e shkarkuar dhe u zbulua se ngarkesa peshonte 4,300 kilogramë, ndërsa në faturë tregon se janë blerë 2.500 kilogramë të atij peshku.

Zyrtarët doganorë inicuan një procedurë kundërvajtëse për shkak të 1,800 kilogramëve të krapit të pa raportuar, ndërsa peshqit ishin vendosur përkohësisht me importuesin deri në përfundim të procedurës.