SHPËRNDAJE

Refugjat
Policia serbe do të përfshihet në mbrojtjen e kufirit Maqedoni – Greqi, ka thënë ministri i punëve të brendshme të Serbisë, ndërsa Austria ka filluar të kufizoj pranimin e refugjatëve.

Për këtë arsye do të dërgohen policët që të ndihmojnë sigurimij e kufirit Maqedoni – Greqi, deri sa në Preshevë arrijnë rreth 500 migrantë në ditë.

Azilantët në Preshevë qëndrojnë më së shumti deri në një orë e gjysmë deri sa të kryhet evidentimi dhe kontrollimet e obliguara.

Javën e fundit ka numër shumë të vogël. Konstatohet se kjo është për shkak të grevës në Greqi, por edhe koha, dimri. Ata që arrinë ne i kryejmë procedurat shpejtë dhe gjithçka shkon normalisht” ka thënë Slobodan Savoviq nga komerariati për refugjatë. /presheva.com.