SHPËRNDAJE

Policia-Emigrant

Pala serbe redukton ndjeshëm lejimin e emigrantëve shqiptarë, për të kaluar kufirin, ndërkohë që dy ditët e fundit nuk është shënuar asnjë rast i tillë.
Kryetarja e Komisionit parlamentar për Mbrojtjen dhe Punët e Brendshme, Marija Obradoviq, deklaroi sot se MPB e Serbisë po bën përpjekje për uljen e numrit të emigrantëve shqiptarë nga Kosova, që zgjedhin kufirin serb për t’iu drejtuar Perëndimit.

“Në 48 orët e fundit, asnjë kalim i paligjshëm i kufirit nuk është regjistruar “, tha Obradoviq për agjencinë Tanjug.

Në bashkëpunim me kolegët nga vendet si Gjermania dhe Austria, është ulur ndjeshëm numri i emigrantëve të paligjshëm në kufijtë serbë. Obradoviq ka thënë se emigrantët ishin me dokumente false dhe me një certifikatë administrative që iu jep mundësin e lëvizjes në Serbi.