SHPËRNDAJE

Prodhimi i një 911 SUV, konsiderohet të jetë ide e mirë nga zyrtarët e Porsche Zyrtari i bordit të prodhuesit gjerman Porsche, Detlev von Platen ka thënë se për Autocar India, se mund të prodhohet një SUV i bazuar në 911, derisa ka folur për të ardhmen e modelit ikonë Modeli 911 është qendra e të gjitha modeleve të Porsche, andaj nuk ka dyshim se ndikon shumë te makinat tjera.

Por, të bëhet SUV, është ndryshim i madh, do ishte nivel krejt tjetër”, ka thënë Platen. Sipas tij, nuk ka pasur biseda të brendshme rreth këtij projekti, por ka thënë se gjithçka është e mundur dhe pritet të shihet në të ardhmen.

“Vetëm se do të jetë një edicion shumë i limituar, që nuk do të kushtojë lirë” ka përfunduar ai. Ideja e një Porsche 911 SUV do t’i shqetësonte entuziastët e këtij modeli, por nuk është asgjë e pazakontë. Ndërtimit të makinave SUV, tashmë i kany hyrë edhe Aston Martin dhe Ferrari.