SHPËRNDAJE

Ju ndoshta nuk keni dëgjuar për Yusaku Maezawa më parë, por miliarderi japonez ka shumë famë, posedon super-makina, vepra arti Picasso dhe madje ka blerë çdo biletë për raketën Big Falcon të Hapësirës X, që synon të shkoj në Hënë.

42-vjeçari erdhi në famë si bateristi në një grup punk hardcore dhe tani është një trend në internet, por të gjitha këto arritje nuk janë asgjë kur e konsiderojmë atë të fundit: ai tani ka postimin më të famshëm në Twitter të të gjitha kohërave. MaeZawa, i cili shkon nga emri i jashtëzakonshëm i përdoruesit të Twitter të YouSuck2020, është themeluesi i faqes së dytë më të madhe tregtare në Japoni, ZoZo Inc dhe cicërima e tij ka njoftuar se ai do të paguaj një total prej 100 milion jen (një dajak £ 724,700) për 100 njerëz që kanë ndarë postin e tij në profilin e tyre.

Perspektiva e parave dhuratë ka tërhequr në turma dhe deri tani 4.6 milion njerëz kanë ndarë postin, ndërsa 1.1M e kanë pëlqyer atë që kur u postua më 5 janar. Përkthyer në mënyrë të përafërt, cicërima thotë: “Shitja e Pranverës së Zozotown është më e shpejta në histori dhe arriti 10 miliard jen! Me një vlerësim ditor, unë do të jap 100 milionë jen në para të gatshme. E vetmja mënyrë për të aplikuar është të më ndiqni mua dhe RT këtë cicërimë. Unë do të shkruaj DM për secilin fituesit!