SHPËRNDAJE

Për artistin e madhe HEVZI NUHIU kisha lexuar e dëgjuar preje shumë vitesh,u bë sebep njohja nga afër përmes mikut tonë të përbashkët z.Visar Zhiti,aso kohe ministër kulture pranë Ambasadës Shqiptare në Rom.

SOT AMBASADA E REP.KOSOVES NE ROM PO KREMTONTE 11 VJETORIN E SHPADHJES SE PAMVARESIS SE KOSOVES.PATA FATIN E MIRE QE MIRENJOHJEN E FIRMOSUR NGA ZONJA XHEVAHIRE GJELAJE, QE SE BASHKU  MIRNJOHJEN E AKORDUAR   (“AMBASADOR I PAQES NE BOT” AKORDUAR NGA  GLOBAL SOCIO-ECONOMIC AND FINANCIAL EVOLUTION NETWORK (GSFEN) FIRMOSUR NGA H.E SIR.PRINCE DUKE DR.BLESSING LAWAL.TI DORZONTE ISHE AMBASADORI I KOSOVES NE ROM SOT PRAN MINISTRIS SE PUNVE TE JASHTEME Z.ALBERT PRENKAJ.

Hevzi Nuhiu është njeriu i artit,njeriu i duarve të arta,njeriu që i dha emër kombit Shqiptar,Hevziu ishe miku dhe shoku i të pa harruarit artistit të madh Ibrahim Kodra.

Të shkruashe për Hevzi Nuhiun do duhen orë të tëra,të përmbledhëshe vetëm pakë nga jeta artistike si skulptore i nivelit ndërkombëtar,ka hapurë ekspozita në shumë vende të botës,punon dhe jeton tashma me nënshtetësi Italiane po me zemer dhe gjak gjithmon Shqiptar,gjithmon pranë Kosovës që e rriti dhe arsimoje.

DR.BLESSING LAWAL NUK HEZITOJE QE TA FIRMOSTE PROPOZIMIN TIME NE ADRESEN E HEVZI NUHIUT,URIME MIKU I TE GJITHVE,URIME AMBASADORI I PAQES GLOBALE.