SHPËRNDAJE

Duka dhe Dukesha e Sussex-it nuk do ta publikojnë certifikatën e lindjes së djalit të tyre të porsalindur, Archie, pasi detajet e lindjes së tij mbeten ende të mbuluar në fshehtësi prej afro një jave.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor ka lindur me peshë 3.2 kilogramë në orën 5.26 të mëngjesit, të hënën.

Por përtej kësaj, nuk dihen shumë detaje tjera për lindjen – duke përfshirë vendin ku ndodhi, ose ata që ndihmuan në ardhjen në jetë të foshnjës që është trashëgimtari i shtatë në përputhje me fronin.

Tradicionalisht, emrat e konsulentëve dhe spitali ku bëhej lindja bëheshin të ditura për mbretërorët e Pallatit të Buckingham-it, por çifti mbretëror refuzoi t’i përfshijë ato.

Besohet se dukesha, e cila fillimisht donte një lindje në shtëpi, u largua nga Spitali Portland i Londrës ku çmimi për lindje fillon nga 15,000 funte dhe mund të kushtojë deri në 20,000.

Jeannie Yoon, 56 vjeçe, një konsulente obsetrike dhe gjinekologe, me qendër në spitalin privat të Lister në Chelsea, e cila gjithashtu punon në Portland, besohet të ketë qenë e përfshirë në ofertë.

Kur DailyMail shkoi në veri të Londrës për të marrë informata, një zonjë e qeshur Mis Yoon pranë shtëpisë së tyre tha: “Nuk kam për qëllim të bëj fare komente, keq. Nuk më lejohet të them asgjë”.