SHPËRNDAJE

dhimbje_shpine

Dhimbjet e shpinës janë shkaku më i madh i paaftësisë për punë, si rezultat i hulumtimit të kohëve të fundit. ekzistojnë shkaqe nga më të ndryshmet që lidhen me dhimbjen e shpinës. Ja çfarë mund të jetë shkaku i dhembjeve në shpinë?

Muskujt e dobët abdominalë:
Shkaku mund të jenë muskujt e dobët të barkut. Është e nevojshme të bëni ushtrimet e barkut për pesë minuta në ditë.

Infeksioni vertebral
Rezonanca magnetike mund të tregojë modele të pazakonta në shpinë. Në një studim, hulumtuesit kanë marrë mostrën e rruazave të shpinës te pacientët që kanë operuar disk hernia-n. Ata kanë zmadhuar strukturat dhe gjetën se gati gjysma e pacientëve kishin infeksione të indeve kurrizore.

Qëndrimi ulur për një kohë të gjatë:
Në diskun e mesit është një substancë si-xhel, kërc intervertebral, e cila quhet “nukleus pulposus”. Derisa lëvizni, lëngu vertebral derdhet vazhdimisht brenda dhe jashtë. Por, pas disa orësh ulur, ka pasur një pompim të lëngjeve, por jo edhe kthimi i tyre në rruaza të shpinës. Prandaj, shtylla kurrizore bëhet më pak elastike dhe më lehtë vjen deri te lëndimet.irë këtë edicion.