SHPËRNDAJE

Asnjëherë mos flini në një jastëk pambuku! Mund të shtoni vite në pamjen tuaj duke shkaktuar njëherësh edhe rrudha Jastëkët e mëndafshit janë zgjidhja më e mirë për orët e gjumit, ose atë që ndryshe njihet si “ilaçi” i bukurisë tek femrat!

Sipas ekspertëve të kujdesit ndaj lëkurës, materiali i mëndafshit ul fërkimet me fytyrën gjatë kohës që ju flini, gjithashtu redukton acarimin e lëkurës, flokëve dhe shtimin e rrudhave. Jastëkët e pambukut thuhet se kapin lëkurën tuaj sepse nuk e lejojnë atë që të rrëshqasë. Nga ana tjetër, jastëkët, çarçafët e mëndafshit e lënë lëkurën tuaj të marrë frymë, duke mos e tërhequr lëkurën. Shtrirja me fytyrë poshtë në jastëk gjithashtu mund të shkaktojë plakje.

Edhe Kourtney Kardashian është një tifoze e mëndafshit. Ajo thotë se kurrë nuk e ka vënë kokën e saj në një jastëk pambuku, sepse ky material nuk absorbon vajrat natyral apo kremrat që ajo vendos në fytyrë përpara se të fle gjumë. Por, a mund me të vërtetë të paguani një çmim për bukurinë tuaj dhe për parandalimin e rrudhave? Gjëja e parë që duhet të bëni është pikërisht kjo: zhdukni jastëkët e pambukut nga shtëpia juaj dhe jeni në rregull!