SHPËRNDAJE

Të gjitha rrjete sociale si Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, Google, Tumblr në web faqet e tyre përdorin ngjyrën e kaltërt e cila asocion në paqë, qetësi dhe siguri.

Siç shkruan magazina “Slate”, ngjyra e kaltërt është ngjyrë me elemente natyrore të qiellit e cila tradicionalosht përdoret nga industria farmaceutike, kompanitë informatikës, policia dhe sektorët tjerë që përdoruesve të saj duhet ti sjellin besim, siguri dhe besueshmëri.

Njëri ndër arsyet sipas kësaj magazine është se themeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg është daltonist, dhe e vetmja ngjyrë që ai e dallon më së miri është ajo e kaltërt.

Edhe presheva.com, që nga themelimi i saj zakonisht përdorë ngjyrën blu, si në logo, ashtu edhe elemente të tjera shtesë në web portal.