SHPËRNDAJE

Koncul

Pushtimet e fundmarsit në vendet perëndimore kanë shtuar fluskin e bashkëatdhetarëve të cilët kanë mësyer vendlindjen për tu çmallur me të afërmit e tyre në vendlindje. Edhe pse jo më shum se një javë pushim, bëshkëatdhetarët nuk ngurrojnë që të marrin rrugë të gjata disa qindra kilometërshe për të ardhur në vendlindje.

Mërgimtarët të cilët relacion kanë Luginën brenga e tyre e udhëtimit mbaron në Luginë, por ata të cilët vazhdojnë për më tutje do të përballen me kolona në kufijt në Tabanoc (Preshevë) dhe në Konçul ku vetëm se kanë filluar kolonat e gjata.