SHPËRNDAJE

Partia për Veprim Demokratik në Bujanoc në një komunikatë për media ka deklaruar se koalicioni i unitetit shqiptar ka përfunduar.

Komunikata e plotë:

Nga burimet e mirëinformuara, sot po zhvillohet një takim i paparalajmëruar mes PD-së së Nagip Arifit dhe SNS të Aleksandar Vuciq, në të cilin po dakordohen për qeverisjen e ardhshme në Bujanoc.

Takim i sotëm mes këtyre dy subjekteve po realizohet nën hijen e takimit të deputetëve shqiptar me presidentin serb.

Deri sa delegacioni i deputetëve shqiptar, sot, në orët e paradites, ka zhvilluar bisedimet me presidentin Vucic para së cilit është paraqitur me kërkesa konkrete të harmonizuara nga partitë politike shqiptare, PD ka ftuar për biseda SNS-in e Bujanocit me të cilët po përfundon formimi i shumicës së re në Bujanoc.

Kësaj shumicë do t’i bashkohen LPD dhe APN, pra gjitha partitë që në fushatën parazgjedhore e deri ditën e djeshme kishin kërkuar shumicë shqiptare në këtë komunë.

Vazhdimi i bisedimeve me SNS dhe bisedat e zhvilluara me subjektet e tjera politike, jashta tryezës së bisedimeve që ka për qëllim 21 shqiptarë, flet më së miri por mosgadishmërinë e kryetarit të PD që t’i bëjë shqiptarët bashkë e sidomos për ndërskamcat që ju bënë takimit të deputetëve shqiptarë me presidentin serb.

Marrëveshja pritet të publikohet gjatë ditës.

Shërbimi për informim i PVD