SHPËRNDAJE

Qeveria e Maqedonisë së Veriut kërkon shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme, si masë për parandalimin e përhapjes së gripit pandemik koeona.

Kjo u kërkua sot nga kryeministri teknik Oliver Spasovski, i cili tha sa Qeveri ka sjellë këtë vendim në mbledhjen e Qeverisë. Ai tha se deri tani institucionet janë përballur mirë me masat e ndërmarra, por duhet gjendja e jashtëzakonshme për të parandaluar një vlë të madhe të mundshme. Spasovski tha se do ti kërkohet Kuvendit që ta shpallë këtë masë, edhe pse është i shpërndarë, ka bazë ligjore për masa dhe vendime të tilla.