SHPËRNDAJE

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama në prezentimin e tij në mbledhjen e dy qeverinë shqiptare, ka thënë se, Shqipëria dhe Kosova duhet të angazhohen edhe për bashkomabsit e tyre jasht kufijve të këtyre dy shteteve, me qëllim të mbrojtjes së interesave të bashkombasve të tyre që janë jasht kufijvë të këtyre dy shteteve.

NjePopullNjeEnderr-01

Kryeministri Rama me theks të veçant ka përmendur shqiptarët e Luginës së Preshevës, ku ka kërkuar nga shteti Serb që ti garantojë të drejta shqiptarëve në Luginë, as më pak dhe as më shumë se sa kanë serbët që jetojnë në Kosovë. Kryeministri Rama nuk ka lënë anash pa përmendur as angazhimin e dy qeverive, të cilat sipas tij janë duke u angazhuar që shqiptarët në këtë pjesë të balllkanit mos të ndjehen të diskriminuar dhe të lënë anash.

NjePopullNjeEnderr-02