SHPËRNDAJE

Mirgante-01

Në qendrën e pranimit për regjistrim të refugjatëve në Preshevë janë hapur edhe dy pavijone familjare që ofrojnë akomodim për 350 persina, këndin e fëmijëve për nënat me fëmijë dhe ambulanca e re.

Numrin e migrantëve e ka zvogluar greva në Greqi, ndërsa në qendrën e pranimit në Preshevë po investohet dhe ndërtohet sikur migrimi të ndodh pa pengesa. Vetëm Norvegjia deri tani ka ndihmuar me 3 milionë euro, po aq edhe me ndihma të ndryshme humanitare.

Mirgante-02

Në Preshevë punët po vazhdojnë, tani këtu mund të kalojnë natën 500 migrantë, ndërsa kapacitetet po zgjerohen, kështu që kapaciteti do të rritet edhe për tri herë më shumë. /presheva.com/