SHPËRNDAJE

Për të pasur dhëmbë të paster këshillohet që ne ti lajmë dy deri në tre herë brënda ditës, me një diferencë të shkurtër kohore nga ngrënia. Laura Strohmenger, përfaqësuese e Organizatës Botërore të Shëndetësisë për odontoiatrinë ka thënë se diferenca kohore nuk ka aq rëndësi, sesa kujdesi që ne i kushtojmë. 

Ajo ka thënë se: “Gjysmë ore ose çerek ore nuk bëjnë diferencë. Nëse pini një kafe apo hani diçka dhe doni të mbani shijen e saj në gojë, mund ti lani dhëmbët edhe pas një ore, nuk pësojnë dëmtim. E rëndësishme është që ky proces të bëhet”.